Обвинение: Синът на Байдън похарчил милиони за наркотици и жрици на любовта

Хънтър Байдън беше обвинен по общо девет пункта

08.12.2023 | 22:47 Редактор: Искра Ангелова
Обвинение: Синът на Байдън похарчил милиони за наркотици и жрици на любовта

Американското министерство на правосъдието повдигна нови наказателни обвинения срещу сина на президента Джо Байдън, Хънтър, като го обвини, че не е платил 1,4 млн. долара данъци, докато е пръскал милиони за дрога, почивки и проститутки, предаде "Би Би Си".

В обвинителния акт от четвъртък се посочва, че Хънтър Байдън е "печелел чудесно", докато е бил в бордовете на украински индустриален конгломерат и китайски фонд за частни капиталови инвестиции. Само през 2018 г. Хънтър е похарчил над 1,8 милиона долара, включително 772 хил. долара тегления в брой, 383 хил. долара за "плащания на жени" и повече от 150 хил. долара  за "дрехи и аксесоари". "Подсъдимият не е използвал нито долар от тези средства, за да плати данъците си през 2018 г.", казва се още в обвинителния акт.

Хънтър Байдън беше обвинен по общо девет пункта - три данъчни престъпления и шест данъчни нарушения, и ако бъде осъден, може да получи максимално наказание от 17 години затвор. Става дума за укриване на данъци, неплащане на данъци и подаване на фалшиви данъчни декларации между 2016 и 2019 г., като разследването срещу него продължава, припомня "Труд".

През октомври Хънтър Байдън пледира невинен по обвиненията в Делауеър, че е излъгал за употребата на наркотици, докато е купувал пистолет, в първото наказателно преследване на син или дъщеря на действащ президент на САЩ. Специалният прокурор Дейвид Уайс повдигна тези обвинения срещу Хънтър Байдън след като предложено по-рано споразумение за признаване на вината беше осуетено при разпит от съдия.

Специалният прокурор Уайс, разследващ Хънтър Байдън, работи активно през последните седмици в Лос Анджелис за събиране на улики и свидетелства и получаване на показания от множество свидетели като част от федерално разследване на бизнес делата на Байдън младши, съобщи Си Ен Ен миналия месец.

Снимка: БГНЕС