Байдън: Ако Тръмп не беше кандидат, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам

"Не можем да му позволим да спечели", заяви той

06.12.2023 | 07:30 Редактор: Деси Николова
Байдън: Ако Тръмп не беше кандидат, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че не е сигурен дали щеше да се кандидатира за втори мандат догодина, ако не се беше сблъскал с републиканеца Доналд Тръмп.

"Ако Тръмп не беше кандидат, не съм сигурен, че и аз щях да се кандидатирам", каза Байдън на събитие за набиране на средства за кампанията му през 2024 г. край Бостън. "Не можем да му позволим да спечели".

Забележките дойдоха към края на изказването му, когато Байдън говори за рисковете, които президентът на САЩ (2016 - 2021 г.) Тръмп представлява за демокрацията, на фона на опасенията, че вторият мандат на Тръмп ще бъде много по-автократичен от първия.

Байдън говори и за подновените призиви на Тръмп да се отърве от Закона за достъпното здравеопазване и за това как Америка е "единствената нация, изградена върху идея".

В миналото Байдън е говорил за това, че именно забележките на Тръмп след смъртоносния митинг на белите супремачисти в Шарлотсвил, Вирджиния, през 2017 г., че има "прекрасни хора и от двете страни", са го вдъхновили да предизвика Тръмп през 2020 г.

Четете цялата статия в dnes.bg

Снимка: БГНЕС