Тръмп остава фаворит за президентското място в САЩ, въпреки съдебните спорове

Изпреварва с четири процентни пункта съперника си Джо Байдън

08.11.2023 | 17:12 Редактор: Вяра Димова
Тръмп остава фаворит за президентското място в САЩ, въпреки съдебните спорове

Доналд Тръмп продължава да е сред фаворитите за президентското място в САЩ на предстоящите избори през 2024 година, въпреки че срещу него се водят няколко съдебни дела. В съдебния процес за измама, който се води срещу Тръмп в Ню Йорк, той отново се представи за жертва на несправедливата съдебна система и пожела делото да бъде прекратено.

Изглежда, че съдебните спорове не вредят на 77-годишния мъж, а напротив. Според новите проучвания кандидатът за президент от Републиканската партия има ясна преднина в ключовите колебаещи се щати, пише АРД. Средно той изпреварва с четири процентни пункта съперника си от Демократическата партия Джо Байдън.

Според проучването гласоподавателите имат по-голямо доверие в него, отколкото в действащия президент на САЩ, особено когато става въпрос за икономиката, националната сигурност и имиграцията, пише DW.

В надпреварата за президентската номинация Тръмп дори увеличи преднината си: от 55 на 58%. Ето защо той отново организира собствено предизборно шоу, вместо да участва в официалния телевизионен предизборен дебат в Маями, оставяйки петима амбициозни кандидати да се борят за второто място, след като бившият вицепрезидент Майк Пенс се отказа в края на октомври.

Снимка: БГНЕС