Издирван за жестоко убийство на дете в РСМ се укрива у нас

В престъплението вероятно е замесен и бащата

04.12.2023 | 16:57 Редактор: Толя Стоянова
Издирван за жестоко убийство на дете в РСМ се укрива у нас

Главният заподозрян за убийството на 14-годишно момиче в Република Северна Македония е избягал първо в Белград, а след това в България. Това заяви министърът на вътрешните работи на РСМ Оливер Спасовски на пресконференция, на която са представени всички подробности около бруталното убийство в Северна Македония.

Ваня Джорчевска беше обявена за издирване и по-късно намерена мъртва с вързани ръце и крака. От прокуратурата в РСМ съобщиха, че момичето е било отвлечено с цел изнудване. В престъплението вероятно е замесен бащата, информира MaxFax.

Оливер Спасовски заяви, че мотивът за отвличането и убийството на непълнолетната Ваня Джорчевска е личен интерес и че член на семейството е замесен в това престъпление като организатор с цел изнудване на майката за пари. Петима са заподозрени, трима са с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража", един човек е извън страната, а бащата е задържан и се разпитва. Главният извършител Люпчо Палевски-Палчо, лидер на малка политическа партия, е избягал в България.

"Лицето е тръгнало с автомобил заедно с адвоката си към Белград, Сърбия. Оттам на следващия ден се е отправил за България", заяви Спасовски, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС