Северна Корея към САЩ: Обявяваме война при намеса в работата на спътниците ни

На 21 ноември КНДР изстреля успешно първия си военен разузнавателен сателит

02.12.2023 | 17:02 Редактор: Тодор Петров
Северна Корея към САЩ: Обявяваме война при намеса в работата на спътниците ни

Северна Корея заяви, че ще счита всяка намеса в работата на спътниците си за обявяване на война и ще мобилизира стратегията си за военно възпиране, ако има опасност от нападение срещу стратегическите ѝ активи, предаде Ройтерс.

Пхенян ще отговори на всяка намеса на САЩ в космоса, като извади от строя американските шпионски спътници, съобщи в събота държавната медия KCNA, като се позова на изявление на говорителя на севернокорейското министерство на отбраната.

"Ако САЩ нарушат правата на една суверенна държава, като използват като оръжие най-новите технологии по незаконен и несправедлив начин, КНДР ще обмисли предприемането на ответни действия за отбрана, като засегне или елиминира изправността на американските шпионски сателити", казва севернокорейският представител.

Северна Корея съобщи, че на 21 ноември е изстреляла успешно първия си военен разузнавателен сателит, който е предал снимки на военни съоръжения в континенталната част на САЩ, Япония и американската територия Гуам.

В изявление, публикувано по-късно в събота, севернокорейското външно министерство заяви, че ще предприеме контрамерки срещу лица и организации на САЩ и "техните васални сили", които налагат и прилагат санкции срещу Северна Корея, като добави, че американските санкции нарушават международното право.

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 5 месеца
А така Ким Чен! Унищожение за терористите от САЩ!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
rambaldievskievich
преди 5 месеца
А свинско печено с дръпнати зъркели не щат ли? 'баси!... Сигнализирай за неуместен коментар