В снежен капан: 50 деца и възрастни бяха блокирани в училище в Германия

Автобус с 16 деца падна в канавка

29.11.2023 | 13:40 Редактор: Толя Стоянова

Зимата се развилня и в други части на Европа. Германия беше обхваната от обилни снеговалежи в съчетание с рекордно ниски температури. В транспортния хаос в катастрофи загинаха най-малко двама души. Деца са били блокирани в училище. Необичайно ниски са температурите и на Скандинавския полуостров.

В германската провинция Хесен около 30 деца и 20 възрастни трябваше да прекарат нощта блокирани в училище заради проблем с автобусите. Пожарникарите организираха спални помещения, включително за деца. Придвижването в целия регион е затруднено заради снега и падналите дървета. Токът на много места в провинцията прекъсваше, има и ранени хора.

Зимен хаос настъпи и на други места в Германия, с многобройни съобщения за пътни инциденти, включително в столицата Берлин. В Саксония-Анхалт училищен автобус с 16 деца падна в канавка. Едно дете е пострадало.

На Скандинавския полуостров, необичайно за ноември, температурите паднаха доста под нулата. На западното крайбрежие на Норвегия дори бяха регистрирани рекорди. Студът скова и почти цяла Швеция, също и Дания.

Вижте повече в репортажа на Григори Недялков.

Снимка: БГНЕС