С крилати ракети от Черно море Русия порази военна инфраструктура в Украйна

Руските военноморски сили са държали на бойно дежурство две подводници с до осем ракети "Калибър"

29.11.2023 | 08:03 Редактор: Елеонора Танева
С крилати ракети от Черно море Русия порази военна инфраструктура в Украйна

Фрегата от руския Черноморски флот е атакувала с четири крилати ракети обекти от военната инфраструктура на Украйна, съобщи рано тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

"Екипажът на фрегата от Черноморския флот получи задача за нанасяне на удар с крилати ракети "Калибър" в най-кратки срокове по военната инфраструктура на противника", съобщи министерството в Telegram. То добави, че "набелязаните цели" са били поразени.

Ройтерс не можа да провери по независим начин това твърдение. Засега няма коментар от страна на Украйна за поразената през нощта инфраструктура. Видеозапис от атаката, публикуван от министерството, показва кораб, който изстрелва ракети, както изглежда, на зазоряване, но на други кадри от същото видео се вижда дневна светлина, уточнява БТА.

Военноморските сили на Украйна съобщиха, че снощи руските военноморски сили са държали на бойно дежурство в Черно море две подводници с общо оборудване до осем ракети "Калибър".

"Нивото на ракетна заплаха е високо", заявиха военноморските сили на Украйна в Telegram.

Снимка: БГНЕС


1
5 rate up comment rate down comment 3
Иван бакалина
преди 5 месеца
Какви дивотии пишете?От къде на къде,урките ще знаят,колко ,какви и къде са ракетите на дежурство в ВМС на Русия?Те не си знаят техните позиции и възможности! Сигнализирай за неуместен коментар