Руските военни са на 3 км от Авдеевка, водят се тежки боеве в сняг и лоша видимост

Групи от по 10-ина човека извършват наземните атаки

28.11.2023 | 07:52 Редактор: Елеонора Танева
Руските военни са на 3 км от Авдеевка, водят се тежки боеве в сняг и лоша видимост

Руските войски настъпват по 6 направления в района на Авдеевка, продължават тежките боеве край контролирания от Украйна коксохимически завод и в индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Украинският генерален щаб съобщи, че украинските войски са отбили повече от 30 руски атаки, всяка от които на разстояние от 3 до 13 км от града.

Той добави, че руските войски напредват в шест посоки в района на Авдеевка и че тежките боеве продължават близо до коксовия завод в Авдеевка в североизточна Авдеевка и в индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Руски източници повториха твърденията, че руските войски са превзели цялата индустриална зона югоизточно от Авдеевка и са достигнали югоизточните покрайнини на града. Други твърдят, че украинските сили са контраатакували успешно край Авдеевка на 27 ноември.

Руски военен блогър отбеляза, че украинските сили са контраатакували руски позиции в Степное и са имали частичен успех. Успешна контраатака е имало и в района на индустриална зона югоизточно от Авдеевка.

Въпреки трудните метеорологични условия, както руските, така и украинските войски продължават наземните атаки в цяла Украйна, макар и с малко по-бавно темпо поради снега и лошата видимост, отбелязва "Украинская правда".

Снимка: БГНЕС


8
1 rate up comment rate down comment 1
Анро
преди 4 месеца
Всички български руофилистици трябва да се транжират до последната *** Сигнализирай за неуместен коментар
7
3 rate up comment rate down comment 2
Барон Мюнхаузен
преди 4 месеца
Кметът на Киев Виталий Кличко се съмнява в продължаването на съществуването на Украйна. Така той отговори на журналистически въпрос за плановете си да стане президент на страната. Сигнализирай за неуместен коментар
6
20 rate up comment rate down comment 7
Чеченец
преди 5 месеца
Още вчера Авдеевка се обстрелваше от три страни.И завода беше превзет. Сигнализирай за неуместен коментар
5
24 rate up comment rate down comment 8
Ники
преди 5 месеца
Пак дезинформация,докога ще гледате украински телевизии и ще четете украински информационни агенции.Май ви е страх да гледате Руска телевизия.Защото Рен тв,Лен тв,и НТВ дават директни репортажи от фронта Адеевка,е превзета на 50 % още преди три дни А укрите умират като *** Сигнализирай за неуместен коментар
4
31 rate up comment rate down comment 10
Elfi
преди 5 месеца
Само да ви съобщя,че завода беше превзет оня ден и остават три км до пълното обкръжение на града,стига дезинформирахте хората.Вече и на слепите и глухите е ясно ,че фалиралата фашистка и ограбена от Америка Украйна си заминава като държава.Сега чакаме наркомана да се самоубие от чест,след като изтрепа народа си. Сигнализирай за неуместен коментар
3
12 rate up comment rate down comment 6
До РУСОФОБА
преди 5 месеца
Това което си написал на какъв език е??? Сигнализирай за неуместен коментар
2
13 rate up comment rate down comment 40
lexx
преди 5 месеца
1
60 rate up comment rate down comment 24
Фил
преди 5 месеца
Закопаите ги всички във града, или ги изгорете живи, браво на братушките. Сигнализирай за неуместен коментар