Разузнаване: Русия губи рекордните 931 военнослужещи на ден заради Авдеевка

Преди това най-смъртоносният месец за руската армия бе март 2023 година

27.11.2023 | 14:19 Редактор: Искра Ангелова
Разузнаване: Русия губи рекордните 931 военнослужещи на ден заради Авдеевка

През ноември редиците на руската армия са оредявали дневно със средно 931 военнослужещи, се казва в последния доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х.

Докладът на британското разузнаване е базиран на данни от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Рекордните загуби в руската армия през ноември тази година са в резултат на настъплението при Авдеевка, се казва в разпространения текст.

"Въпреки че военното разузнаване не може да провери методологията, като се има предвид общият брой убити и ранени, числата са правдоподобни", се казва в доклада на военните на Лондон.

През последните шест седмици се наблюдават едни от най-високите нива на загуби в жива сила за Русия за целия период на война. "Тежките загуби до голяма степен са причинени от настъплението на Русия срещу донбаския град Авдеевка", обясняват от британското военно ведомство, цитирани от "Фокус".

Преди това най-смъртоносният месец за руската армия бе март 2023 година, когато офанзивата срещу Бахмут бе в разгара си. Тогава силите на Москва губех средно 776 души на ден. Според Генералния щаб на ВСУ загубите на Русия във войната срещу Украйна през последните 24 часа възлизат на 750 души, а общият брой загинали от началото на конфликта достигна 325 580 души, предава РБК-Украйна.

По-рано британският вестник The Guardian цитира официални лица от западните държави, според които загиналите и ранени руски войници от началото на войната варират между 300 000 и 400 000. В ожесточените боеве край Авдеевка Русия губи от 500 до 1000 души на ден.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 0
Крум
преди 4 месеца
Лесно се смята! Делиш на седем жертвите на Окрайна о НАТО и изваждаш числото 800!!!:))) Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 1
Симо
преди 4 месеца
Новия въпрос е : Имаш ли разузнаване или е английско. До сега т.н. английско разузнаване си играе на отгатване. Нищо не знаят но пускат някаква инфо партенка и чакат реакция. Мита за огромните руски загуби го разсея един от украинските кавали 101. Руснаците в Андреева даже ранени имат по единично,като ли по 1000 убити. Толкова може да има в в ВСУ Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
Цецо
преди 4 месеца
Губи войници ,но побеждава хохлите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 4
Фил
преди 4 месеца
А пък Усраина само по един човек на ден,май...а ви да е...а лъжлива. Сигнализирай за неуместен коментар