Заплашиха Зеленски, че военните ще вземат властта в Украйна

"Правителството в Киев наистина ще се промени, но не на руско, а на военно", каза активистът Александър Леменов

27.11.2023 | 09:34 Редактор: Вяра Димова
Заплашиха Зеленски, че военните ще вземат властта в Украйна

Военните ще дойдат на власт в Украйна, такива заплахи отправи известният прозападен активист Александър Леменов на страницата си в социалната мрежа Facebook, съобщава украинското издание "Страна". Така той коментира думите на украинския депутат от партия "Слуга на народа" Маряна Безугла, че главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни трябва да подаде оставка.

"Правителството в Киев наистина ще се промени, но не на руско, а на военно", пише Леменов.

Според него някои в Киев забравят, че фронтът все още не е рухнал благодарение на военните, а не на народните избраници. В същото време той прогнозира загуба на територии за Украйна.

"Ще се наиграят. Ние ще загубим повече територия", завърши Леменов, цитиран от "Фокус".

По-рано председателят на комисията по национална сигурност и отбрана на Върховната Рада, депутат от партията "Слуга на народа" Маряна Безуглая заяви, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни трябва да подаде оставка поради липса на план за действие за следващата година. Според нея недоволството от липсата на конкретни планове за Залужни е възникнало още през лятото на тази година, когато започна контранастъплението на украинските въоръжени сили.

Представителят на Володимир Зеленски във Върховната Рада Фьодор Вениславски разкритикува Безугля, като нарече поведението й "неприемливо".

Снимка: БГНЕС