Мощна руска атака към Авдеевка, Украйна напада с дронове Крим

Зимното време ще затрудни настъпленията

24.11.2023 | 21:50 Редактор: Вяра Димова
Мощна руска атака към Авдеевка, Украйна напада с дронове Крим

Украйна извърши една от най-мащабните си атаки с дронове срещу анексирания от Москва полуостров Крим, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руски официални представители. Назначеният от Москва губернатор на окупираната от Русия част на Херсонска област Владимир Сладо каза, че тази сутрин Украйна е извършила мащабна атака с дронове срещу Крим. Той заяви, че десетки дронове са били свалени над Херсонска област и над северната част на Крим.

Руското министерство на отбраната каза, че противовъздушната отбрана е свалила 13 украински дрона над Крим и още три над южната част на руската Волгоградска област. В същото време украински официални представители заявиха, че силите на Кремъл са засилили своите продължаващи от седмици опити да щурмуват Авдеевка - стратегически важен град в Източна Украйна.

Активизирането на усилията идва в момент, когато и двете страни искат да покажат, че не са в безизходица с наближаването на 2024 година, посочва АП. Нито една от страните не е успяла да постигне голям напредък, въпреки започналата през юни украинска контраофанзива и анализаторите прогнозират, че войната ще продължи още дълго време, информира БТА.

С настъпването на зимното време, което донесе сняг и ниски температури на бойното поле, Украйна и Русия се стремят да завземат позиции, които биха могли да им предоставят възможност за бъдещи настъпления. "Асошиейтед прес" отбелязва, че не е успяла да провери чрез независими източници твърденията за обстановката на бойното поле на нито една от двете страни.

Снимка: БГНЕС


1
3 rate up comment rate down comment 4
Оня
преди 4 месеца
Руснаците реват по гробищата, но продължават да нападат. ***. Сигнализирай за неуместен коментар