Йордания ще разположи още една полева болница в южната част на Газа

Ще има спешно отделение и отделение за интензивно лечение

20.11.2023 | 19:49 Редактор: Толя Стоянова
Йордания ще разположи още една полева болница в южната част на Газа

Кралският двор на Йордания съобщи, че страната ще изпрати оборудване за установяване на полева болница в южната част на Газа с капацитет от 41 легла. Престолонаследникът принц Ал Хюсеин пристигна на египетското летище "Ал Ариш" на борда на военен самолет, който транспортира служителите и оборудването за болницата, предаде ДПА.

Според йорданската телевизия "Ал Мамлака" в болницата в Хан Юнис ще има спешно отделение и отделение за интензивно лечение, както и кувьози. В нея ще има и аптека, радиологично отделение и две зали за спешни хирургични операции. В нея ще работят 145 служители, включително лекари и сестри.

Йордания вече изпрати една полева болница в северната част на Газа. Миналата седмица кралството каза, че седем негови служители са били ранени при израелска атака близо до болницата. Йорданските кралски военновъздушни сили доставиха по въздуха спешни медицински консумативи за болницата, което според Израел е станало след координация между двете страни.

На фона на продължаващата от шест седмици война оставащите в Газа болници са пред колапс заради недостиг на консумативи и претоварване с огромен брой ранени хора, информира БТА.

Снимка: БГНЕС