Трагичен край отново - Израел извади тела на заложници близо до болница "Ал-Шифа"

Точните обстоятелства на смъртта на двете жени не са известни

17.11.2023 | 13:04 Редактор: Вяра Димова
Трагичен край отново - Израел извади тела на заложници близо до болница

Тялото на втори израелски заложник беше извадено от сграда близо до болницата "Ал Шифа" в град Газа, съобщиха израелските военни, предава CNN. В изявление се казва, че тялото на 19-годишната Ноа Марчиано - ефрейтор в Израелските отбранителни сили (СОИ), е било прехвърлено на израелска територия.

Израелските отбранителни сили откриха тялото дни, след като се появи видео на "Хамас", в което се твърди, че Марчиано е била убита при израелски въздушен удар. В четвъртък СОИ съобщиха, че са открили тялото на Йехудит Вайс, 65-годишна израелска жена, открито близо до болницата "Ал-Шифа" в Газа. Военен говорител заяви, че Вайс е била убита от "Хамас", без да дава подробности за причината за смъртта.

Вайс е била жител на кибуца Беери и е била отвлечена от бойци на "Хамас" на 7 октомври. Съпругът ѝ Шмуел е сред убитите. Не е известно дали телата на двете жени са намерени заедно. Точните обстоятелства на смъртта им не са известни, предаде "Фокус".

Болница "Ал-Шифа" в град Газа, най-голямото медицинско заведение в анклава, се превърна в епицентър на боевете, откакто израелските сили започнаха военна атака там рано в сряда сутринта.

Снимка: БГНЕС