Арестуваха ултра богат украински бизнесмен в Гърция, издирван с международна заповед

Той е присвоил 1,1 млн. евро през фирма доставчик на отбранителни материали на въоръжените сили на Украйна

13.11.2023 | 22:15 Редактор: Елеонора Танева
Арестуваха ултра богат украински бизнесмен в Гърция, издирван с международна заповед

В Гърция задържаха украински бизнесмен. Той е пребивавал в луксозна вила в Анависос, Гърция  е извършен от полицаи от отдела за издирване днес. 

Срещу 58-годишния мъж е била издадена международна заповед за арест, тъй като е обвинен, че в качеството си на акционер и директор на компания за технологични продукти, която доставя отбранителни материали на въоръжените сили на Украйна, е присвоил 1,1 млн. евро от тази компания.

Открадната сума е част от авансово плащане, извършено от украинското министерство на отбраната на тази компания за доставка на отбранително оборудване, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Това, което  е изненадало  полицията е, че той е живял в много скъпо имение, снабдено с камери, много висока ограда със специални заграждения от бодлива тел и се е придвижвал с ултралуксозен джип. 

Задържания украински бизнесмен е отведен в районната прокуратура и тече разследване.До момента не е известно дали той ще бъде екстрадиран. 

Снимка, архив: БГНЕС


5
1 rate up comment rate down comment 3
Vis
преди 5 месеца
Само Не и,Бранник,...Как имаме нужда сега точно от ,Бранник,...И Легионите. . Сигнализирай за неуместен коментар
4
35 rate up comment rate down comment 1
Sjsishhjibala
преди 5 месеца
Оставете тая любовна история а нашите политици дето ограбиха държавата кога ще ги осъдят??????? Сигнализирай за неуместен коментар
3
6 rate up comment rate down comment 0
Ултрака
преди 5 месеца
2
38 rate up comment rate down comment 5
А
преди 5 месеца
Че тя, нашата МАФИЯ, нали оттам произлиза!? БРАННИК, после БКП и накрая СДС! А сега иГЕРБ, ПП и ДБ! Нека не подмина и заслужаващата уважение и управляваща ТЕРИТОРИЯТА ДПС! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 3
Ултрас
преди 5 месеца
Ултра *** написана новина Сигнализирай за неуместен коментар