Зеленски: Знаем какво готви врагът - отговорът ще е мощен по суша и в Черно море

Тежки боеве се водят в Авдеевка, Маринка, Бахмут

13.11.2023 | 22:00 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Знаем какво готви врагът - отговорът ще е мощен по суша и в Черно море

Президентът Владимир Зеленски и главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни обобщиха направленията по украинския фронт, където обстановката е най-тежка.

"Авдеевка, Маринка, посока Бахмут, посока Лиман, Купянск, Запорожие, Херсонска област - трудно е във всяка от тези посоки", каза Зеленски във видеообръщение, цитирано от "Украинская правда".

Той е изслушал доклади от ръководителите на военното разузнаване Кирил Буданов и на външното разузнаване Александър Литвиненко.

"Украйна знае и ще знае какво готви врагът и как да отговори правилно, мощно, както на земята, така и в Черно море", добави украинският президент.

Генерал Залужни от своя страна е обсъдил ситуацията на фронта с началника на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ генерал Чарлз Браун.

По думите му въоръжените сили продължават да настъпват по определени направления и нанасят значителни загуби на противника в жива сила и техника.

Най-спешна нужда украинските военни на фронта имат от снаряди, системи за ПВО и безпилотни самолети. 

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 5 месеца
Зелето ще даде мощен отговор в WC-то :D Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 3
Геов
преди 5 месеца
Що баламосвате хората---Зеления води Укра. към заличаване. Хвърля народа си на разстрел . Сигнализирай за неуместен коментар