ДНК издаде заподозрян за убийството на Михалис Кацурис пред стадиона на АЕК в Атина

35-годишен гръцки фен е арестуван преди няколко дни за по-ранен случай, свързан с участието му в инциденти

13.11.2023 | 15:12 Редактор: Толя Стоянова
ДНК издаде заподозрян за убийството на Михалис Кацурис пред стадиона на АЕК в Атина

Развитие по делото за убийството на Михалис Кацурис пред стадиона на АЕК в Атина в "Неа Филаделфия" през август миналата година. По последна информация по ножа, намерен пред стадиона на АЕК, по който е открита кръвта на жертвата, е установена ДНК на 35-годишния гръцки фен, който беше арестуван преди няколко дни от властите за по-ранен случай, свързан с участието му в инциденти, станали по време на финала за купата на АЕК-ПАОК през 2017 г. на стадион "Пантесалико" в град Волос, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

35-годишният мъж е имал висяща присъда от 12 месеца затвор. Същият мъж обаче е проверяван и за инцидентите от 8 август 2023 г. в "Неа Филаделфия".

Фенът на АЕК е бил заедно с Михалис Кацурис, с когото са били приятели, и е човекът, показан на видеото, който случайно се сблъсква с него. Властите са проучили  възможността фаталното нараняване, което отнема живота на Михали, да е причинено от неволно нараняване в този конкретен момент.

Вчера властите взеха ДНК проба от 35-годишния мъж, за да установят дали има съвпадение с генетичния материал на иззетите ножове и откритата по тях кръв на Михалис Кацурис. Адвокатът на 35-годишния Христодулос Филиас е заявил, че дори и да има съвпадение, то няма да промени същността на делото

"Има две причини, които изключват възможността Михалис Кацурис да е бил намушкан с нож неволно от моя клиент. Първата е, че кръвният поток започва на 250 метра преди мястото на неволния контакт. Така че Михалис е бил прободен с нож в по-ранен момент. Втората причина е свързана с факта, че от съдебномедицинската експертиза става ясно, че фаталната рана, причинила смъртта на Михали, е голяма и дълбока и е нанесена от някого, който го е намушкал със сила и с цел. Тя не е моментна рана. Освен това арестът от предния ден няма нищо общо със случая на Михалис Кацурис и бяхме изненадани от изтичането на информация, което беше направено", заяви Филиас.

Снимка: БГНЕС