Гърция домакинства среща за последствията от наводненията с министри на България, Кипър и Малта

Делегациите посетиха наводнените райони в област Тесалия

09.11.2023 | 21:14 Редактор: Елеонора Танева
Гърция домакинства среща за последствията от наводненията с министри на България, Кипър и Малта

Гръцкия министър на развитието на селските райони и храните Лефтерис Авгенакис започна работни срещи с министрите на България, Кипър и Малта. В делегациите влизат министъра на земеделието и храните на България Кирил Вътев, министърът на земеделието и развитието на селските райони и околната среда на Кипър Петрос Ксенофонтос и министърът на земеделието, рибарството и правата на животните на Малта Антон Рефало.

В срещата участват още заместник-министърът на Словения Ева Кнез. Делегацията включва и посланиците на Испания - Карлес Касахуана, на Хърватия - Александър Сунко и на Малта - Джоузеф Кускиери, както и служители от правителствата на страните, изпратили делегации.

Целта на срещата бе справянето с последствията след наводнения, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева. 

Заедно те посетиха наводнените райони в област Тесалия и  се запознаха с предприетите мерки за справяне с последствията от природното бедствие.

"Още от първите думи, които разменихме, се съгласихме, че бедствието, сполетяло равнината, е европейски въпрос и като такъв трябва да се справим с него колективно! Тяхното присъствие в Тесалия засилва интереса на европейското семейство към кризата, която преживява нашата страна, и усилията, които полагаме за нейното възстановяване, и аз им благодаря сърдечно", подчерта  Авгенакис в публикация в социалните мрежи.