Нетаняху: Най-голямата грешка на "Хизбула" е да влезе във войната

"Ще отговорим с огнен удар на всяка атака", заяви израелският министър-председател

07.11.2023 | 23:00 Редактор: Искра Ангелова
Нетаняху: Най-голямата грешка на

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви в реч от военния щаб "Кирия" в Тел Авив, че решението на ливанското движение "Хизбула" да нападне Израел ще бъде "най-голямата им грешка". Местното издание The Times of Israel цитира думите на министър-председателя.

"Ще отговорим с огнен удар на всяка атака, която те предприемат срещу нас", заяви Нетаняху.

По-рано сутринта на 7 ноември Израелските сили за отбрана (IDF) съобщиха, че са нанесли удар по клетка на "Хизбула" в Ливан, когато бойците са се опитали да изстрелят управляема ракета към Израел. Тогава беше съобщено, че въпросният район е северният регион на страната на границата с Ливан, където се намира Горна Галилея. По-късно ЦАХАЛ съобщи за "бараж от 20 ракети", изстреляни от Ливан към Израел, припомня БГНЕС.

На 3 ноември генералният секретар на "Хизбула" Хасан Насрала направи изявление относно сухопътната операция на Израел в Ивицата Газа. В него той изрази солидарност с палестинците и заяви, че "Хизбула" е изразходвала "около една трета от ресурсите" на израелската армия и "половината от флота". Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отговори, като подчерта, че САЩ няма да допуснат "отварянето на втори или трети фронт" срещу Израел от страна на Ливан, "Хизбула" и Иран.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 5 месеца
Ще гориш в ада нацисст.... Сигнализирай за неуместен коментар