В Турция буквално се изгавриха с посрещането на Антъни Блинкен

Медиите публикуваха любопитни подробности от началото на двудневната му визита

07.11.2023 | 10:36 Редактор: Вяра Димова
В Турция буквално се изгавриха с посрещането на Антъни Блинкен

Медиите в Турция публикуваха любопитни подробности от двудневната визита на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който пристигна в страната след поредно посещение в Тел Авив. Вестник Hurriyet отбелязва, че американският дипломат е получил хладен прием, тъй като никой от висшето ръководство на Турция не го е посрещнал на летището. При пристигането си Блинкен бе поздравен само от заместник-началника на провинция Анкара.

Впоследствие при пристигането си в сградата на външнополитическото ведомство в Анкара министърът на външните работи на съседката ни Хакан Фидан постави Блинкен в неудобна ситуация, като блокира опитите му за приятелска прегръдка пред камерите.

Изданието Yeni Safak на свой ред обръща внимание на протоколната снимка на двамата дипломати. На нея ясно се вижда, че до Блинкен е поставена фигура от стъкло и метал, на която е изобразена джамията Ал Акса, полумесец и звезда, предаде "Фокус".

Разговорите между Хакан и Блинкен продължиха над два часа и половина, а след приключването им двамата не направиха изявления пред медиите.

Снимка: БГНЕС