Мощни бури със силни градушки връхлитат Гърция, вълните на морето достигат до 4 м

Температурите остават високи за сезона

04.11.2023 | 10:12 Редактор: Толя Стоянова
Мощни бури със силни градушки връхлитат Гърция, вълните на морето достигат до 4 м

Гръцките власти отправиха предупреждение да не бъдат планирани пътувани заради очакваното лошо време. Прогнозите на синоптиците са за силни бури с дъждове и градушки заради високите за сезона температури. Северната част на Егейско море е засегната от силна буря, като на места вълните достигат до 4 метра. Временно прекратиха движението на фериботи.

Засилване на дъждовете и градушки се очакват до края на деня в континенталната част на Гърция. Властите вземат мерки срещу ново наводнение в област Тесалия, където се очакват и силни градушки. В област Атика и Солун от Гражданска защита предупреждават, че в обедните часове тези райони ще бъдат засегнати и от силни бури. Хората да избягват да се движат под дървета, предаде БНР.

Температурите остават високи за сезона - около 22 градуса. Властите препоръчват да се пътува само при необходимост и ако е възможно, хората да останат по домовете си през уикенда. Фермерите са предупредени от аграрното министерство да оттеглят стадата от водни басейни. Днес и утре са критични дни в цялата страна, предупреждават властите в Гърция.

Снимка: БГНЕС