9 души са загинали при украинска атака срещу бюро по труда в област Херсон

По-рано се появи информация за седем загинали в град Чаплинка

04.11.2023 | 09:40 Редактор: Толя Стоянова
9 души са загинали при украинска атака срещу бюро по труда в област Херсон

Девет души са загинали при украинска атака срещу бюро по труда в окупираната от Русия южна украинска област Херсон. При удара са били ранени девет души. Руските информационни агенции цитират думите на губернатора на областта Владимир Салдо, който съобщава, че към момента изпод развалините са извадени телата на девет загинали, а откритите ранени са в тежко състояние.

По-рано се появи информация за седем загинали в град Чаплинка отново в Херсонска област. Към момента няма реакция от украинската страна. Междувременно председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в ранните часове на днешния ден на необявено посещение в Украйна, съобщи Ройтерс, като се позова на информация на местните власти.

"Има много теми, които ще представя в Киев. Правя го всеки път, когато пътувам до Украйна. Разбира се, въпросът за разширяването на Европейския съюз ще бъде на първо място в дневния ред, но също така и финансовата и военна подкрепа, въпросът за 12-ия пакет санкции (срещу Русия), например, така че имаме цял набор от теми за обсъждане. Но най-важното послание е да уверим, че ще подкрепяме Украйна толкова, колкото е необходимо", каза Фон Дер Лайен при пристигането си на украинска земя, цитирана от БНР.

Снимка: БГНЕС