Мистериозен генерал обяви Путин за мъртъв, руският президент разговаря публично с учени

Путин днес е посетил космическия център Корольов край Москва

27.10.2023 | 13:43 Редактор: Тодор Петров

Мистериозен генерал, известен от канала Telegram с инициалите СВР, е обявил тази нощ, че руският президент Владимир Путин е починал в резиденцията си във Валдай. Генералът е известил и за опит за преврат в Русия. 

Кремъл отрича, а руските медии съобщиха, че Путин днес е посетил космическия център Корольов край Москва.

Генерал СВР е разказал, че здравето на Путин вчера започнало рязко да се влошава. Около 20:00 часа московско време дежурните лекари повикали допълнителен екип, който започнал реанимация на президента. В 20:42 часа лекарите спрели реанимацията и констатирали смъртта на Путин. 

Служителите по сигурността наредили на лекарите да се успокоят и да не вдигат шум. По указания на близките сътрудници на Путин е била засилена охраната на двойника на президента. Вече се водели преговори за създаване на коалиция от представители на пропутинските елити и са били почти завършени със съгласие да се запази сегашният режим и за използване на двойник в образа на президента. 

Преди три дни същият генерал СВР публикува информация, че Путин е получил сърдечен арест и че се намира в много тежко състояние. Тогава от Кремъл отрекоха, както и твърдението, че руският президент ползва двойници. 

След тиражирането на така наречена "новина" за кончината му, днес официалните руски медии информираха за среща на Путин с млади учени от космическия отрасъл. Според информацията той е поискал от тази индустрия да произвежда по-бързо и по-успешни търговски продукти. 

Броят на руските спътници трябва да нарасне няколко пъти, а извеждането им в орбита да стане по-евтино, е заявил Путин по време на посещение в космическия център в град Корольов край Москва. Той е заръчал също Русия да постигне напредък и в областта на ракетите носители за многократна употреба.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС