Палестина: Израел уби над 5700 души, 2300 от жертвите са деца

За денонощие са загинали повече от 700 души

24.10.2023 | 23:05 Редактор: Тодор Петров
Палестина: Израел уби над 5700 души, 2300 от жертвите са деца

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че при въздушните удари на Израел по Ивицата Газа са загинали повече от 700 души за денонощие, а от началото на бомбардировките жертвите са най-малко 5700, от които 2300 са деца.

Това е максималният брой жертви за един ден на конфликта от палестинска страна от началото на сраженията между Израел и групировката "Хамас".

Международните организации се опитват да предотвратят влошаването на хуманитарната криза в Ивицата Газа, която в началото на боевете е била дом на около 2,3 млн. души. Агенциите на ООН са "поставени на колене" и настояват за отваряне на хуманитарни коридори, по които да се доставят стоки и лекарства в анклава, пише БГНЕС. 

Според организацията около половината от жителите на Ивицата Газа са останали без дом, а храната и питейната вода са дефицит.

Световната здравна организация призова за "незабавно прекратяване на огъня", за да се даде възможност за хуманитарни доставки. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
ЛЪЖИ И ПРОПАГАНДА
преди 6 месеца
ЗА ДА СА ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И БОГАТИ, БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА И ДА НЕ СЛУШАТ ПРОПАГАНДА ! ПАЛЕСТИНЦИТЕ СЕ ПОВЕДОХА ПО ПРОПАГАНДАТА НА ТИЯ И ОНИЯ И СЕГА ПЛАЩАТ ЗА ТОВА СКЪПО И ПРЕСКЪПО ! Сигнализирай за неуместен коментар