Синът на лидер на "Хамас": Видях тяхната бруталност, държат палестинците като жив щит

"Те са владетелите на Газа и виждаме на какво са способни", твърди Мосаб Хасан Юсеф

20.10.2023 | 15:26 Редактор: Искра Ангелова
Синът на лидер на

Синът на лидер - основател на "Хамас" наруши мълчанието си и изобличи терористичната групировка, след като преди това обърна гръб на собственото си семейство и прие християнството, когато видя ужасите, извършени от групировката. Те "не се интересуват" от палестинците, те "използват палестинския народ като жив щит", твърди Мосаб Хасан Юсеф.

Мосаб Хасан Юсеф избяга от Близкия изток и прие християнството. Той шпионирал в полза на израелците и поискал убежище в САЩ, пише Fox News.

"Роден съм в сърцето на ръководството на "Хамас" и ги познавам много добре. Те не се интересуват от палестинския народ. Видях тяхната бруталност през 1996 г., когато прекарах около година и половина в затвора Мегидо. Те убиха толкова много палестинци по това време и реших, че не мога да продължа с това движение. Трябваше да бъда честен със себе си. Въпреки че "Хамас" ми даваше предимства. Бях като принц в онзи свят, но не ми беше приятно. Дори се обърнах срещу собственото си семейство, защото не харесвах "Хамас", а днес, 25 години по-късно, те са владетелите на Газа и виждаме на какво са способни", каза Мосаб Хасан Юсеф, цитиран от "Фокус".

Коментарите му идват почти две седмици след началото на кланетата от терористичната група в израелските квартали на границата с Ивицата Газа.

"Хамас" не е национално движение. "Хамас" е религиозно движение с цел създаване на ислямска държава", каза Юсеф. "Те не се интересуват от национализма. Всъщност те са против национализма. Те само използват палестинската кауза, за да постигнат целите си, така че дългосрочната цел е да обърнат Близкия изток и света в ислямска държава", добави Юсеф, цитиран от "Фокус".

Той твърди, че истинският виновник зад кулисите е Иран - известен спонсор на терористичната групировка.

"Иран е истинският господар в тази картина. "Хамас" не служи на палестинския народ, "Хамас" служи на Иран. Те са господарите на "Хамас". Така че тяхната лъжа за национализма, че те са национално движение... Те използват палестинския народ като човешки щит. Трябва да освободим Газа от "Хамас". Израел прави най-голямата услуга на палестинския народ, като унищожава "Хамас", подчерта Мосаб Хасан Юсеф, цитиран и Fox News и Digi24.

Снимка: БГНЕС