Лондон отново излезе в подкрепа на Палестина с призив за свобода

Британското външно министерство посъветва да се избягва пътуване до Ливан

19.10.2023 | 08:12 Редактор: Искра Ангелова
Лондон отново излезе в подкрепа на Палестина с призив за свобода

В Лондон стотици протестиращи присъстваха на бдение пред "Даунинг стрийт" за жертвите на смъртоносния взрив в болницата "Ал Ахли" в Газа.

"Скай нюз" съобщи, че въпреки проливния дъжд, около 800 души се събраха пред "Даунинг стрийт", а членове на пропалестински групи държаха пламенни речи. Демонстрантите издигнаха плакати "Свободна Палестина", "Спрете клането" и "Спрете бомбардировките на Газа" и раздаваха листовки с призив да се обърне внимание не само на трагедията в болницата, но и на палестинските загуби като цяло. Бяха прочетени молитви на арабски.

Прииждането непрекъснато на хора принуди полицията да затвори движението по околните улици. Междувременно британското външно министерство посъветва да се избягва пътуване до Ливан, информира БНР.

Британците, които в момента са в страната, бяха призовани да напуснат, докато има граждански полети. Това става след бурни демонстрации в Бейрут след инцидента в болницата в Газа, при който загинаха около 500 души. Има също така ескалация на военните действия по ливанско-изралеската граница.

Снимка: БГНЕС