Зеленски: Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим

"Нашата контраофанзива продължава", категоричен е украинският президент

04.10.2023 | 16:15 Редактор: Толя Стоянова
Зеленски: Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим

Украйна ще направи всичко, за да спечели войната си срещу Русия. Това заяви президентът Володимир Зеленски и допълни, че страната му се стреми да премине през зимните месеци без да загуби инициативата на бойното поле.

"Има умора, но ще направим всичко възможно, за да спечелим срещу нашия враг, а нашата контраофанзива продължава, макар и бавно, правим всичко, за да отблъснем врага", каза той пред SkyTg24.

Зеленски посочи, че Украйна усеща подкрепата на САЩ "в тези много трудни времена" и е убеден, че така ще бъде и в бъдеще.

Украинският президент допълни, че е поканил папа Франциск да посети Украйна и каза, че би се радвал ако такава визита се осъществи. 

Той изрази благодарност към италианския министър-председателка Джорджа Мелони, подчертавайки, че отношенията между Киев и Рим се основават на общи ценности, съобщава БТА.

В оценка за руската армия украинският президент подчерта, че Русия е по-слаба, отколкото в началото на войната. Според него Москва се стреми да замрази конфликта, което нямало да помогне на Украйна.

Снимка: БГНЕС