Убит работник и тонове хуманитарни доставки са унищожени при атаката над Лвов

Доставките са на стойност милиони долари

19.09.2023 | 12:53 Редактор: Искра Ангелова
Убит работник и тонове хуманитарни доставки са унищожени при атаката над Лвов

Складов работник е убит и повече от 300 метрични тона хуманитарни доставки са унищожени по време на атака с руски дрон срещу Лвов рано сутринта на 19 септември, предаде CNN.

Говорейки на мястото на обширен пожар, причинен от нападението, кметът на града Андрий Садови съобщи, че е бил ударен склад, принадлежащ на неправителствената организация Caritas-Spes, което е довело до смъртта на работник и унищожаването на хуманитарни доставки.

"Складът съдържаше около 300 тона хуманитарни стоки и хуманитарни превозни средства. За съжаление, под развалините е намерен мъртъв човек, който е работил в склада", допълва той, цитиран от "Фокус".

"Доставките са на стойност милиони долари", пояснява Садови.

"Току-що говорих с ръководителя на Caritas-Spes, те току-що са получили хуманитарна помощ - топли дрехи, обувки, генератори, които да изпратят от Лвов до други части на Украйна. Сега всичко е в пламъци. Горят много храни и продукти на леката промишленост. Щетите не се измерват дори в десетки, мисля, че ще бъдат стотици милиони (гривни)", пише още той.

По-рано Максим Козицки, началник на областната военна администрация на Лвов, съобщи, че Украйна е свалила 15 руски дрона, насочващи се към града, но три дрона са успели да се изплъзнат на противовъздушната отбрана и са ударили складовете. Възникналият пожар е засегнал площ от 9 000 квадратни метра.

Снимка: БГНЕС / Архив


1
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
Боеприпасите и брадлитата вече хуманитарна помощ ли се наричат.... :D Сигнализирай за неуместен коментар