fallback

Две жертви при нощната руска атака срещу Херсконска област, хвърлени са експлозиви до автогара

Укранските сили свалиха 17 крилати ракети над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област

18.09.2023 | 12:33 Автор: Елеонора Танева

Двама души са загинали при нощната руска атака срещу Херсонска област. Губернаторът Олександър Прокудин съобщи, че 72-годишен мъж и жена са загинали при руската атака в региона, а други трима са пострадали, но не даде повече повече подробности.

Той заяви, че четирима други са били ранени рано тази сутрин при нападение с безпилотен летателен апарат срещу град Берислав, като добави, че "окупаторите умишлено са атакували място, където има много хора и са хвърлили експлозиви в близост до местната автогара".

Ръководителят на администрацията в Одеска област Олег Кипер заяви, че в Измаилски район, където се намират част от украинските пристанища по поречието на река Дунав, използвани за износ на зърно, е бил нападнат с дрон, но не даде подробности за нанесени щети върху пристанищната или зърнената инфраструктура, информира БТА.

Той заяви, че при нападенията в региона са били унищожени 11 безпилотни летателни апарата и е било поразено неуточнено развлекателно съоръжение в малкото градче Вилково, където разразилият се пожар е бил бързо потушен.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са прехванали 18 от 24-те руски безпилотни летателни апарата, а 17 крилати ракети са били свалени през нощта над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област.

Снимка, архив: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback