Две жертви при нощната руска атака срещу Херсконска област, хвърлени са експлозиви до автогара

Укранските сили свалиха 17 крилати ракети над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област

18.09.2023 | 12:33 Редактор: Елеонора Танева
Две жертви при нощната руска атака срещу Херсконска област, хвърлени са експлозиви до автогара

Двама души са загинали при нощната руска атака срещу Херсонска област. Губернаторът Олександър Прокудин съобщи, че 72-годишен мъж и жена са загинали при руската атака в региона, а други трима са пострадали, но не даде повече повече подробности.

Той заяви, че четирима други са били ранени рано тази сутрин при нападение с безпилотен летателен апарат срещу град Берислав, като добави, че "окупаторите умишлено са атакували място, където има много хора и са хвърлили експлозиви в близост до местната автогара".

Ръководителят на администрацията в Одеска област Олег Кипер заяви, че в Измаилски район, където се намират част от украинските пристанища по поречието на река Дунав, използвани за износ на зърно, е бил нападнат с дрон, но не даде подробности за нанесени щети върху пристанищната или зърнената инфраструктура, информира БТА.

Той заяви, че при нападенията в региона са били унищожени 11 безпилотни летателни апарата и е било поразено неуточнено развлекателно съоръжение в малкото градче Вилково, където разразилият се пожар е бил бързо потушен.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че са прехванали 18 от 24-те руски безпилотни летателни апарата, а 17 крилати ракети са били свалени през нощта над Днепропетровска, Полтавска и Хмелницка област.

Снимка, архив: БГНЕС