Украйна атакува с дронове Крим, Брянска и Белгородска област, прицели се в кораби

Киев се зарича да си върне черноморския полуостров

14.09.2023 | 11:12 Редактор: Искра Ангелова
Украйна атакува с дронове Крим, Брянска и Белгородска област, прицели се в кораби

Русия съобщи, че е унищожила близо две дузини украински безпилотни летателни апарати, които са се опитали да ударят анексирания от Москва Крим, патрулни кораби в Черно море и гранични райони, предаде АФП.

Напоследък украинските атаки по анексирания Крим се засилват, тъй като Киев се зарича да си върне черноморския полуостров.

"Около 5:00 ч. сутринта украинските въоръжени сили са се опитали да атакуват патрулния кораб на Черноморския флот "Сергей Котов" с пет безпилотни морски лодки", съобщи руското министерство на отбраната в Telegram.

"При отблъскването на атаката петте безпилотни вражески лодки бяха унищожени с огън от стандартните оръжия на кораба", допълва министерството, цитирано от БГНЕС.

Около 5:30 ч. "дежурните системи за противовъздушна отбрана са унищожили 11 безпилотни летателни апарата" над Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 г., съобщи военното ведомство. То не съобщава дали двете атаки са причинили жертви или щети.

По-рано Москва информира, че през нощта е унищожила няколко украински безпилотни летателни апарата, насочени към пограничните ѝ райони Брянск и Белгород, като все още не се съобщава за жертви или щети. Министерството на отбраната съобщи, че шест безпилотни самолета са били свалени на четири отделни места над Брянска област, която се намира приблизително по средата на пътя между Киев и Москва.

Друг дрон е бил унищожен на юг над Белгородска област.

Снимка: БГНЕС