Зеленски: Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално

Украинският президент похвали Нидерландия, че е съюзник на неговата страна

12.09.2023 | 22:02 Редактор: Михаела Кирилова
Зеленски: Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че светът все още не се е обединил достатъчно в осъждането на руските военни престъпления, извършени в страната му, предаде ДПА.

"Русия иска политиката на геноцид да стане новото нормално. Те искат геноцидът да стане нещо, което се случва на заден план. Те искат да замразят войната и да превърнат шокиращи сцени в нещо обичайно", каза Зеленски в свое видеообръщение към студенти в Хага.

След срещата на върха на Г-20 в Индия миналия уикенд Украйна остро разкритикува заключителната декларация, която не осъди Русия за пълномащабната инвазия в Украйна, но наблегна на териториалната цялост на границите. Г-20 е трябвало единодушно да призове Москва незабавно да сложи край на инвазията, заяви Киев след срещата.

Междувременно Зеленски похвали Нидерландия, че е съюзник на неговата страна. Нидерландия е една западните страни, които предоставят военна помощ на Киев. Тя също така възнамерява да участва в плановете за предоставяне на Украйна на изтребители Ф-16, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
Ти подиграваш ли се?
преди 7 месеца
Кой осъществява геноцид над собствения си народ, а Зеленски-ти или Путин? Украинският народ не го усещаш като свой, ти си чужденец. Едни такива "управляват" и у нас със самочувствието, че едно посолство ги пази. Всеки да си направи заключението на какво са способни местните аналози на Зеленски, които мразят всичко българско ...... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Истината
преди 7 месеца
Родоотстъпничеството с един подпис не е геноцид да знаете. Сигнализирай за неуместен коментар