Украйна: Контраофанзивата срещу руските сили ще продължи и след влошаването на времето

Украйна започна дългоочакваното си контранастъпление това лято и си възвърна над десет села в южната и източната част на страната

10.09.2023 | 11:06 Редактор: Михаела Димитрова
Украйна: Контраофанзивата срещу руските сили ще продължи и след влошаването на времето

Контраофанзивата на Украйна срещу руските сили ще продължи след началото на студеното и влажно време по-късно тази година, въпреки че воденето на бойни действия ще бъде затруднено, заяви ръководителят на разузнавателната служба в Киев Кирило Буданов, цитиран от Ройтерс.

Украйна започна дългоочакваното си контранастъпление това лято и си възвърна над десет села в южната и източната част на страната за три месеца, но то е усложнено от обширните минни полета и силно укрепените руски части.

"Бойните действия ще продължат по един или друг начин. В студеното, влажно и кално време е по-трудно да се воюва. Боевете ще продължат. Контранастъплението ще продължи", каза Буданов.

Изказването на Буданов, направено на конференция в Киев, организирана от фондация "Виктор Пинчук", е най-силната индикация до момента, че Украйна не планира да спре устрема си, когато времето се влоши по-късно тази година.

Повече по темата прочетете в Investor.bg

Снимки: БГНЕС