Подоляк: ООН не разбира напълно каква война се води в Украйна

"ООН се стреми да се споразумее с Русия за сметка на Украйна", смята съветникът на Зеленски

10.09.2023 | 10:05 Редактор: Михаела Димитрова
Подоляк: ООН не разбира напълно каква война се води в Украйна

ООН не разбира напълно каква война се води в Украйна и до какво може да доведе желанието да се направят отстъпки на Русия в замяна на съживяване на "зърнената сделка", заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк, цитиран от Укринформ.

"ООН наистина не разбира напълно за каква война става въпрос. Те не разбират до какво може да доведе подобна позиция от страна на ООН (отмяната на санкциите срещу Русия в замяна на възстановяване на споразумението за зърното бел.ред). Позиция, която абсолютно окуражава Русия да продължи войната, да я засили, да я разшири, да разшири атаките срещу гражданската инфраструктура и т.н.", подчерта той.

Подоляк отбеляза, че ООН се стреми да се споразумее с Русия за сметка на Украйна, което е съзнателно нарушение на уставните документи на ООН и принципите на международното право. "Трябва да разберем, че ООН наистина толерира позицията на Русия и го прави редовно", каза съветникът на украинския президент, цитиран от БТА.

Информационните агенции по-рано съобщиха, че генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е предложил на руския президент Владимир Путин да удължи срока на действие на зърнената сделка в замяна на свързването на дъщерно дружество на руската селскостопанска банка "Росселхозбанк" с международната платежна система SWIFT.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Етичност
преди 7 месеца
Тези които смятат,че е нормално и поносимо една държава да бомбардира Ежедневно граждански обекти,да води война,като не признава правото на съществуване на друг народ....нека да отидат да поживеят за малко в Одеса или Киев.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Благун
преди 7 месеца
ООН се управлява от корумпирани социалисти. Не трябваше ли Ирина Бокова там нещо , а? СМЯААААААААТАААААААААААЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар