Повдигат нови обвинения срещу сина на Байдън, заплашват го до 10 години затвор

Специалният прокурор по разследването вече е подал нужните съдебни документи

08.09.2023 | 21:27 Редактор: Вяра Димова
Повдигат нови обвинения срещу сина на Байдън, заплашват го до 10 години затвор

До края на този месец американски федерални прокурори ще повдигнат нови обвинения срещу сина на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър Байдън, по които той може да бъде наказан с до 10 години затвор. Това съобщи специалният прокурор по разследването срещу президентския син - Дейвид Вайс, който подаде и нужните съдебни документи.

През юни, след 5-годишно разследване, Хънтър бе обвинен, че не е подал навреме данъчните си декларации за приходи от над 1,5 милиона щатски долара за 2017 и 2018 г., както и за това, че е купил и притежавал за няколко седмици през 2018 г. огнестрелно оръжие, въпреки че е имал, както сам открито призна, сериозен проблем с наркотиците.

В края на юли Хънтър постигна споразумение, с което избегна наказание със затвор. По силата на сделката с прокурора Вайс, президентският син се призна за виновен за данъчните обвинения, които са леки провинения и бе наказан с пробация, която предвижда две години той да няма законови провинения. В замяна Вайс спря обвинението за незаконно притежание на оръжие, което е криминално деяние, като Хънтър прие да се подложи на рехабилитация.

На изслушването на 26 юли обаче съдийката Мерилин Норейка отказа да подпише споразумението, което според нея съдържа "нестандартни условия". Норейка посочи, че не е ясно дали сделката не гарантира на Хънтър Байдън имунитет срещу преследвания за други престъпления, които още се разследват - като бизнес сделките му с Украйна и Китай например, пише "Труд".

Адвокатите на Хънтър посочват, че той е спазил условията от споразумението и то остава в сила. Но прокурорите не са съгласни. А Вайс обеща новите обвинения да са факт до 29 септември, но не разкри за какво ще са те.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен Антинацист
преди 7 месеца
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР В НАЙ-МИЗЕРНАТА КИЛИЯ ЗА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК И НАЦИСТ!!!! Сигнализирай за неуместен коментар