Риши Сунак похвали Украйна: ВСУ вършат страхотна работа срещу много по-голяма армия

Британският премиер и Володимир Зеленски обсъдиха въздействието на зърнената блокада

08.09.2023 | 08:35 Редактор: Вяра Димова
Риши Сунак похвали Украйна: ВСУ вършат страхотна работа срещу много по-голяма армия

Британското правителство похвали украинското контранастъпление, след като някои представители на западни страни изразиха мнение, че то се развива по-бавно от очакваното, предадоха "Пи Ей медия" и ДПА. Британският премиер Риши Сунак проведе телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски и получи от него актуална информация за развитието на контранастъплението.

Двамата лидери обсъдиха също въздействието на зърнената блокада, установена в Черно море от руския президент Владимир Путин. В разговора си със Зеленски британският премиер "похвали украинските въоръжени сили за техния непрекъснат прогрес на бойното поле".

Сунак отговори дали според него контранастъплението се развива по-бавно от очакваното.

"Не. Не е моя работа да говоря за оперативния прогрес на украинските въоръжени сили, но си мисля, че ясно се вижда, че украинските военни вършат страхотна работа срещу една много по-голяма армия и трябва да бъдат похвалени за усилията си", каза той, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 7 месеца
8ростак....вършат чудесна работа да измират като мухи за чужди интереси....руснаците почнаха да използват фаб 1500 с поразяваща площ от 2км Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
труженици
преди 7 месеца
Вършат чудесна работа... в интерес на Америка.... Сигнализирай за неуместен коментар