Извънредно положение в Ростов на Дон, Русия свали украински дронове

Един човек е ранен

07.09.2023 | 10:32 Редактор: Искра Ангелова
Извънредно положение в Ростов на Дон, Русия свали украински дронове

Извънредното положение е въведено в района, където се е разбил безпилотен самолет на улица "Пушкинска" в Ростов на Дон. Това съобщи в канала Telegram губернаторът на Ростовска област Василий Голубев.

"По решение на Ростовския градски комитет за извънредни ситуации на мястото на катастрофата е въведен режим на извънредна ситуация", пише Голубев.

В момента се извършва оглед на района, за да се установят щетите. След обхода на апартаментите и отстраняването на щетите ще бъдат изплатени дължимите обезщетения на пострадалите, допълни губернаторът, цитиран от БГНЕС.

Както съобщи Алексей Логвиненко, ръководител на градската администрация, в канала си в Telegram , на районните служби е разпоредено да организират работата по възстановяване на остъкляването на пострадалите къщи, а спасителите премахват надвисналите аварийни конструкции. Ограничен е достъпът на неупълномощени лица до мястото на инцидента.

По-рано губернаторът на Ростовска област Василий Голубев съобщи, че системите за противовъздушна отбрана в Ростов на Дон са свалили два безпилотни летателни апарата, единият е паднал извън града в западната част, а вторият - в центъра. В резултат на това са били повредени фасадите на три сгради и няколко автомобила. Един човек е бил ранен, но е отказал хоспитализация.

Снимка: БГНЕС