Путин: Западът постави Зеленски за президент, за да прикрие нацизма

"Врагът на Русия не е украинският народ", коментира руският президент

05.09.2023 | 20:24 Редактор: Михаела Димитрова
Путин: Западът постави Зеленски за президент, за да прикрие нацизма

Руският президент Владимир Путнац твърди, че западните страни са поставили Володимир Зеленски, който е от еврейски произход, за президент на Украйна, за да "прикрият възхвалата към нацизма", предаде The Guardian.

"Врагът на Русия не е украинският народ, а нечовешките нацисти и техните последователи“, е заявил президентът Владимир Путин, цитира РИА Новости.

"За оправдание на инвазията си в Украйна, която нарича "специална военна операция", Русия обвинява киевските власти, че са неонацисти, които преследват "геноцид" над рускоговорящите - твърдение, което Киев и западните държави отхвърлят като необоснован претекст за война и придобиване на територии", припомня "Фокус".

Зеленски, който заявява, че някои от братята на дядо му са убити по време на Холокоста, многократно е отхвърлял като неверни руските обвинения, че е подкрепял неонацистите в Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Христо Гарвалов
преди 7 месеца
Кой знае,може да казва истината сега,така нареченият,,слуга на народа"Зеленски.Как са родителите му,добре ли се чувстват в Израел,в ,,къщичката" с басейн?Сигурно са по добре,от родителите на загиналите украйнци.... Сигнализирай за неуместен коментар