Западът одобри атаки по руски обекти в Крим. Медведев: Апокалипсисът е все по-близо

"Не ние започнахме тази война", каза Михайло Подоляк

29.08.2023 | 15:55 Редактор: Искра Ангелова
Западът одобри атаки по руски обекти в Крим. Медведев: Апокалипсисът е все по-близо

Украйна заяви, че западните ѝ съюзници са одобрили извършването на атаки срещу руски обекти на Кримския полуостров, предаде ДПА.

"Днес има абсолютен консенсус, че можем да унищожаваме всичко руско в окупираните територии, като например в Крим", каза снощи по украинската телевизия Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски.

Миналата година западните партньори все още бяха против украинските атаки срещу Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 г., изтъкна Подоляк.

Президентският съветник обърна внимание и на изявление на германския външен министър Аналена Бербок.

"Русия непрестанно бомбардира граждански цели в Украйна, зърнени складове, болници, църкви. И Украйна се защитава в рамките на международното право", каза Бербок.

"Не ние започнахме тази война", каза Подоляк, като уточни, че украинските атаки са продиктувани от съображения за отбрана.

Дроновете, използвани при атаки в Русия са с "неизяснен произход", каза още президентския съветник, като прогнозира, че ще има увеличение на броя на атаките с дронове, тъй като руското ръководство губи контрол както върху въздушното пространство, така и върху властовите структури в Русия.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев реагира на изявлението на Подоляк, като каза, че думите на украинския представител са доказателство за "съучастието на Запада във войната срещу Русия". Съгласието на Запада за украински удари по Крим е casus belli (на латински: повод за война) и дава на Москва възможност да действа "против всички и всеки" в НАТО, изтъкна Медведев, цитиран от БТА.

"Печално. Предсказанията за Апокалипсиса са все по-близко", каза още той.

Снимка: БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Да идва по-скоро апокалипсиса дати видим тогава командващите и богаташите къде ще ходят и какво ще правят доста години. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Ветеринарен
преди 8 месеца
Кофти е да дойде Апокалипсиса като имаш имение за 80 000 000 евро... Сигнализирай за неуместен коментар