CNN: Руските войници в Херсонска област нямат артилерийска подкрепа и боеприпаси

Бригади са изправени пред "тревожен сигнал за криза в армията, пише Visioner’s Channel

29.08.2023 | 10:04 Редактор: Вяра Димова
CNN: Руските войници в Херсонска област нямат артилерийска подкрепа и боеприпаси

Руските войници, изпратени на фронта в Херсонска област, нямат артилерийска подкрепа и боеприпаси, съобщава американският телевизионен канал CNN, като се позовава на доклади от "видни руски военни блогъри". Журналистът Роман Сапонков (работил за ТАСС и "Коммерсат"), който има повече от 70 000 абоната, споделя, че войските в района на Херсон са го информирали за липса на артилерийска подкрепа.

"Командирът на бригадата и началникът на разузнавателния батальон изпращат нашите момчета без артилерийска подкрепа, без дронове – горките ги убиват на групи", написа по-рано Сапонков.

Visioner’s Channel публикува пост, който гласи, че 205-та бригада от Въоръжените сили на Руската федерация е изправена пред "тревожен сигнал за криза в армията и страната. Основният проблем на Министерството на отбраната на Русия е добре известен", се казва в текста, цитиран от "Фокус".

Republic на свой ред обсъжда "нарастващите проблеми в руската армия" в публикация в Telegram в понеделник.

Руският атамански фонд, благотворителна фондация, която осигурява финансова подкрепа за войниците на предните линии, пише в публикация в Telegram, че се надява проблемът с доставките в Херсон да бъде решен, така че руските военнослужещи "да могат да защитават родината си с всичко необходимо им“.

Снимка: БГНЕС