Нова ракетна атака над Украйна и нападение с дронове над Русия

Володимир Зеленски обеща да приравни корупцията към държавна измяна

28.08.2023 | 08:14 Редактор: Вяра Димова
Нова ракетна атака над Украйна и нападение с дронове над Русия

Украйна съобщи за ново руско ракетно нападение, Русия - за поредните атаки с дронове. Украинският президент Володимир Зеленски обеща стъпки за приравняване на корупцията към държавна измяна. 

Руската противовъздушна отбрана е свалила дрон над района Люберци край Москва. Няма жертви и разрушения, съобщи кметът Сергей Собянин. 46 полета са били забавени или отменени от летищата "Домодедово" и "Внуково". Два украински безпилотни апарата са унищожени над Брянска област, съобщиха от Министерството на отбраната в Русия.

Заради руски ракетни удари въздушна тревога беше обявена отново в редица украински области, сред тях Николаевска, Херсонска, Одеска, както и в Киев. Властите обявиха, че е отчетено вероятно изстрелване на крилати ракети "Калибър" от Черно море и призоваха гражданите да не пренебрегват опасността и да останат в укритията, информира БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски обеща много скоро да предложи на парламента да приравни корупцията към държавна измяна по време на режима на военно положение. Според него корупцията не е само вътрешен проблем, тъй като има отзвук и в чужбина. Украйна се нарежда на 116-о място от 180 държави в най-новия индекс за възприятието за корупция, изготвян от организацията "Трансперънси интернешънъл".

Снимка: БГНЕС