Пореден голям пожар в Гърция, този път обхвана Суфли

Изпратени са хеликоптери, които да гасят огъня

27.08.2023 | 17:43 Редактор: Михаела Димитрова
Пореден голям пожар в Гърция, този път обхвана Суфли

Продължават пожарите в Гърция. Поредният град обхванат от голям пожар е Суфли, известен като градът на коприната. Изпратени са хеликоптери, които да гасят огъня, долу на терен има много пожарникари.

Други три са огнените фронтове – един от тях е в дъбова гора. Властите евакуираха вчера жителите на четири села. Поради силните ветрове гасенето е много трудно.

По последни данни в Гърция досега са извършени общо 146 ареста за предизвикването на пожари. Нов пожар пламна и на хавайския остров Мауи, в близост до мястото, връхлетяно неотдавна от огнената стихия. Пожарникарите потушават огъня по земя и въздух.

Отново е бил евакуиран квартал на пострадалия град Лахайна. При последното бедствие там загинаха най-малко 115 души , а 2000 сгради са унищожени.

А в Северозапада Канада още един град - Хей Ривър с 4000 души население беше принуден да се евакуира, защото силните ветрове и високите температури разпалиха горски пожар. Канада също преживява най-тежкия сезон на горски пожари в историята си. Към момента са изгорели общо 15 милиона хектара - площ, по-голяма от тази на Гърция. 

Снимка: БГНЕС