Eто къде глобяват с €279 шофьори, ако предизвикат задръстване

Към 6 август от Бали са депортирани 198 туристи

21.08.2023 | 22:58 Редактор: Вяра Димова
Eто къде глобяват с €279 шофьори, ако предизвикат задръстване

През последните няколко месеца редица държави приеха закони, които предвиждат наказания, като високи глоби и дори затвор. В Бали местните жители имат нова гореща телефонна линия, която могат да използват, за да подават сигнали за посетители. 

Към 6 август индонезийският остров е депортирал 198 туристи, което е повече от общия брой за 2022 г. Нови оперативни групи работят по борбата с неуважителното поведение на туристите, както и с посетителите, които незаконно са просрочили визите си. Това каза Милен Симеонов пред Bloomberg TV Bulgaria.

В Италия туристите, които спират колите си и задръстват пътищата с изглед към живописния залив в центъра на Портофино, ще бъдат глобени с до 279 евро. Италия продължава да увеличава законовите санкции за лошо поведение, включително глоби до 60 000 евро и възможно лишаване от свобода за оскверняване на исторически паметници в страната, съгласно законопроект, приет през април. Това се случва след множество инциденти, в които са замесени активисти за климата, както и туристи, които драскат по стените на Колизеума в Рим.

Туристическите пристигания в Япония се възстановяват до 78% от нивата преди пандемията. Броят на чуждестранните посетители в Япония надхвърли 2 млн. души за втори пореден месец през юли. 

След като този месец Китай прекрати забраната си за туристически групи в Япония, се очаква входящите разходи да останат подкрепящ фактор за икономиката през следващите месеци. Докато броят на пристигащите от държави, включително САЩ и Австралия, вече надхвърля нивата от 2019 г., посетителите от Китай изостават. През юли 313 300 китайци са влезли в Япония, което е със 70% по-малко в сравнение с преди четири години. Очаква се броят на тези пристигания да нарасне след отмяната на забраната,

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: pixabay