Кадиров: Лидерите на ислямските държави да се събудят! Трябва да защитят религията

"Единствено Русия се противопоставя на агресивната политика на Запада и Европа", заяви ръководителят на Чечения

17.08.2023 | 18:21 Редактор: Вяра Димова
Кадиров: Лидерите на ислямските държави да се събудят! Трябва да защитят религията

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров призова лидерите на мюсюлманските страни да защитят ислямската религия от посегателства след действията по изгарянето на корана в Европа и на Запад.

"Защо позволяват открито нарушаване на нашето писание и не предприемат никакви значителни стъпки за защита на мюсюлманите и ислямската религия? Нима недоволството и санкциите на Съединените щати и Европа за тях са по-лоши от гнева на Всевишния Аллах? Призовавам лидерите на ислямските държави да се събудят и да направят всичко възможно, за да защитят нашата религия от всякакви престъпни посегателства", написа Кадиров в Telegram.

Според него днес единствено Русия се противопоставя на агресивната атеистична колониална политика на Запада и Европа, която показа истинската си същност в Украйна.

"Ако днес не дадем подобаващ отпор на слугите на Сатаната, то утре те ще бъдат в нашите джамии. Те ще вдъхновяват децата ни, че молитвата не е модерна и ще превърнат нашите народи в безлична маса от консуматори, за които доларът ще стане тяхно божество", добави Кадиров, цитиран от "Труд".

От началото на годината в Швеция и други европейски страни зачестиха акциите за изгаряне на корана. Първият от тях беше проведен от Расмус Палудан, лидер на датската крайнодясна партия Hard Deal, на 21 януари. Последният се състоя на 14 август до сградата на парламента в Стокхолм.

Снимка: БГНЕС