Тръмп отговори на обвиненията: Това е нагласено, лов на вещици

"Защо не повдигнаха обвинение преди 2,5 години?", попита лидерът на Републиканската партия

15.08.2023 | 10:11 Редактор: Искра Ангелова
Тръмп отговори на обвиненията: Това е нагласено, лов на вещици

Президентът на САЩ (2016-2021 г.) Доналд Тръмп коментира обвинението срещу него в рекет в щата Джорджия, което той нарече "нагласено".

"Звучи ми нагласено. Защо не повдигнаха обвинение преди 2,5 години? Защото искаха да го направят точно по средата на политическата ми кампания. Лов на вещици", написа той в своята платформа TruthSocial, цитиран от БГНЕС.

В понеделник Тръмп беше обвинен в рекет и редица изборни престъпления след продължило две години разследване на усилията му да обърне поражението си от Джо Байдън през 2020 г. в американския щат Джорджия. Делото, разчитащо на закони, които обикновено се използват за осъждане на мафиоти, е четвъртото, насочено срещу 77-годишния републиканец тази година, и може да доведе до преломен момент - първия телевизионен процес срещу  президент в историята на САЩ.

Прокурорите в Атланта обвиниха лидера на Републиканската партия в 13 престъпления - това увеличава правните заплахи, пред които е изправен в множество юрисдикции, тъй като бурята от разследвания застрашава кандидатурата му за втори мандат в Белия дом.

Снимка: БГНЕС