Зеленски посети щабовете на бригадите на източния фронт край Донецк

Командирите на бригади и командири на батальони очертаха нуждите от въоръжение, боеприпаси и техника

14.08.2023 | 21:00 Редактор: Юлиан Христов
Зеленски посети щабовете на бригадите на източния фронт край Донецк

Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети щабовете на бригадите в източния украински фронтов регион Донецк, съобщи президентският уебсайт, цитиран от Ройтерс.

Зеленски е посетил бригади, участващи в атаки на участъка от фронтовата линия срещу град Соледар - контролирания от Русия град, намиращ се на север от Бахмут.

Снимки на уебсайта показаха президентът и ръководителят на канцеларията му Андрий Ермак да разговарят с военнослужещи.

Зеленски е изслушал доклади за оперативната обстановка в зоните на отговорност на бригадите и особеностите на използването на различни видове оръжие. Той обсъди с командирите на бригади и командири на батальони и проблемните въпроси пред военните и начините за тяхното решаване, съобщава БНР.

"Ежедневно получавам обща информация, която ми дава широка представа за ситуацията и това също е много важно. Исках обаче да посетя всички бригади поотделно, за да разбера проблемите на всяка от тях. Това е отворен разговор, можем да обсъждаме всякакви въпроси", подчерта държавният глава.

Командирите на бригади и командири на батальони очертаха нуждите от въоръжение, боеприпаси и техника, включително фронтови системи за ПВО и различни видове безпилотни летателни апарати.

Снимка: president.gov.ua