Христо Грозев: Или Пригожин ще бъде мъртъв до шест месеца, или ще има втори преврат

Разследващият журналист говори пред "Файненшъл таймс"

12.08.2023 | 10:04 Редактор: Вяра Димова
Христо Грозев: Или Пригожин ще бъде мъртъв до шест месеца, или ще има втори преврат

Българският журналист в разследващия сайт "Белингкат" Христо Грозев даде дълго интервю за вестник "Файненшъл таймс". В него се засягат различни теми – от войната в Русия до развитието на изкуствения интелект.

Според него стратегията на Путин е да отложи всяка военна развръзка до президентските избори в Съединените щати. Той се надява подкрепата на Запада за Украйна да бъде задушена от победа на Тръмп, казва Грозев.

По думите му или Пригожин ще бъде мъртъв, или в Русия ще има втори преврат. Българинът, който бе обявен от Русия за издирване в края на миналата година, говори за медията от курорта Аспен, щата Колорадо. Там той се намира със семейството си, след като властите във Виена обявиха, че не могат да гарантират безопасността му, пише авторът на статията Едуард Лус.

54-годишният българин в момента живее в Съединените щати. По думите му единствената страна в Европа, където може да пътува безопасно, е Обединеното кралство. 

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
Пак ли?
преди 8 месеца
Само този не разбра, че опитът за преврат беше постановка. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
юн кестион
преди 8 месеца
Това не е ли намеса в изборите за Президент?...Демек, ако Тръмп спечели, край на демокрацията..Много мазен тоя бе! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 4
Христо Грозев
преди 8 месеца
пак си е забравил да пие хапчетата :( Сигнализирай за неуместен коментар