Украйна си върна предишната практика, малки групи "разчистват" руснаците

С тази тактика превзето и населеното място Роботино

11.08.2023 | 22:25 Редактор: Михаела Кирилова
Украйна си върна предишната практика, малки групи

В първите дни на контраофанзивата Украйна тръгна с големи механизирани групи напред и се сблъска неприятно с руската защита, включваща минни полета и въздушни удари. Киев бързо се върна към предишната си практика - на малки десантни части, които напредват дълбоко, и това носи успех на юг, макар и по-бавен от желаното, разказва в репортаж от Запорожка област The Wall Street Journal.

Украинските части успяха да влязат в Роботино на 11 август - важна точка по пътя към Мелитопол и Бердянск на брега на Азовско море. Тази част на фронта е от съществено значение за "прерязването" на доставките на руснаците и за деокупирането на Крим.

Американското издание отбелязва, че напредъкът се осигурява от малки групи - 10-15 души, които се придвижват, насочвани от разузнавателните дронове към позициите на руснаците. Често те дори използват трофейни муниции, за да имат минимален багаж при движението си. Именно така е превзето и населеното място Роботино - с малки десантни групи, които са "разчистили" руските позиции около града, става ясно от разказа на WSJ.

CNN също коментира в репортаж от мястото, че по пътищата все още могат да се видят взривени бронирани машини Bradley и танкове Т-72. Украинските военни споделят, че са научили по трудния начин да не подценяват врага си. Те са категорични - контраофанзивата е успешна, а скоростта ѝ зависи от укрепленията на руснаците.

Повече по темата четете в Investor.bg

Снимка: БГНЕС


3
1 rate up comment rate down comment 0
Големия памперс
преди 8 месеца
Какво е необходимо за една кървава война - англосаксонски интереси, един алчен евреин-актьор, роля, специфичен костюм, сценарий, режисьори и платени медии...... потърпевши са украинци и руснаци, ако изобщо има разлика между тях. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
Max
преди 8 месеца
супер Украйна,напред и успех! Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 3
Virtuozzo
преди 8 месеца
Като няма големи вече с малки :) Сигнализирай за неуместен коментар