Зеленски: Има още жертви след последния ракетен удар по жилищна сграда в Покровск

Държавният глава сподели, че спасителите са пристигнали на мястото и в момента все още оказват помощ на хората

07.08.2023 | 22:50 Редактор: Михаела Димитрова
Зеленски: Има още жертви след последния ракетен удар по жилищна сграда в Покровск

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в акаунта си в Telegram, че последният удар на Русия по жилищна сграда в Покровск, Донецка област, е довел до смъртта на още хора.

Държавният глава сподели, че спасителите са пристигнали на мястото и в момента все още оказват помощ на хората, пострадали от атаката, при която Москва изстреля две ракети, поразили сградата.

"Русия ще бъде държана отговорна за всичко, което е направила в тази ужасна война“, обяви още Зеленски.

Андрий Йермак, началник на канцеларията на президента на Украйна, разкри, че при този ракетен обстрел двама души са загубили живота си.

По-рано през деня Михайло Подоляк, един от най-близките съветници на украинския президент Володимир Зеленски, се обърна през социалната медия X, известна преди като Twitter, за да каже, че ако има прекратяване на огъня между Украйна и Русия и ако войната бъде замразена, международното право ще " загуби силата си" и ще бъде въведен "законът на джунглата".

"Замразяването на войната няма да сложи нейния край. Напротив, ако Москва задържи половината Украйна и излезе на пауза, тя ще започне да се готви за следващия кръг", каза Подоляк.

Той обясни, че веднага щом ключовите политически лидери на Запад се сменят, руският президент Владимир Путин ще поднови войната, която след това ще бъде "по-голяма" и "по-кървава", като Москва ще бъде по-добре подготвена, предаде БНР.

Според него, при такъв сценарий Украйна би била в "много по-лоша позиция и с много по-малко очевидни перспективи", освен ако лидерите на Северноатлантическия пакт (НАТО) не покажат готовност да "предоставят спешно членство" на Киев.

Снимка: БГНЕС