Ще се състои ли битката в клетка? Мъск съобщи тревожни данни за здравето си

Възможно е 52-годишният милиардер да претърпи операция

07.08.2023 | 15:46 Редактор: Вяра Димова
Ще се състои ли битката в клетка? Мъск съобщи тревожни данни за здравето си

Илън Мъск ще си направи ядрено-магнитен резонанс на врата и горната част на гърба и може да се подложи на операция, обяви 52-годишният милиардер в публикация в платформата си X, преди известна като Twitter, пише Bloomberg.

Най-богатият човек в света каза, че тази седмица ще разбере дали ще се наложи операция, преди предложената от него битка в клетка със съоснователя на Meta Platforms Марк Зукърбърг. По-рано той каза, че може да се нуждае от операция за укрепване на връзка между два прешлена.

Като главен изпълнителен директор на Tesla и Space Exploration Technologies, както и собственик на внимателно следената социална мрежа, здравето на Мъск е от голямо значение. Всеизвестен работохолик, Мъск каза, че е страдал от „много силни болки в гърба“ след битка със сумист, пише investor.bg.

Публикацията за сумо мача беше придружена от друга снимка на нещо, което изглежда като импровизиран ринг за японския спорт. Мъск спомена нараняването миналата година, след като предизвика руския президент Владимир Путин да се бият един срещу друг за Украйна.

Мъск, който обича да предизвиква онлайн зрелища, от седмици говори за все още несъстоялата се битка със Зукърбърг. Конкуренцията между двамата изпълнителни директори се засили, след като компанията майка на Facebook - Meta, пусна новата социална мрежа Threads, която се конкурира директно с X на Мъск. В неделя Зукърбърг написа в Threads, че е предложил 26 август за дата на мача и все още чака потвърждение. 

Снимка: БГНЕС