Къде отиде богатството на Мъск? Директорът на Tesla загуби над $20 млрд.

Милиардерът скъси разликата с Бернар Арно

21.07.2023 | 10:52 Редактор: Вяра Димова
Къде отиде богатството на Мъск? Директорът на Tesla загуби над $20 млрд.

Състоянието на милиардера Илън Мъск се сви с 20,3 млрд. долара, след като електромобилният концерн Tesla Inc. предупреди, че вероятно ще продължи да намалява цените на своите модели, тъй като икономическата несигурност скоро няма да изчезне, съобщава Bloomberg.

По този начин богатството на предприемача вече достига 234,4 млрд. долара, като това е седмият по големина спад в рамките на Bloomberg Billionaires Index и допълнително скъсява разликата в състоянието между Мъск и втория в подреждането Бернар Арно.

Богатството на Мъск все още надминава това на Арно, председател на производителя на луксозни стоки LVMH, с около 33 млрд. долара.

Но главният изпълнителен директор на Tesla не е единственият американски технологичен милиардер, който имаше труден ден момент. Джеф Безос, основател на Amazon.com, Лари Елисън от Oracle Corp., бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Corp. Стив Балмър, Марк Зукърбърг от Meta Platforms Inc. и съоснователите на Alphabet Inc. Лари Пейдж и Сергей Брин загубиха общо 20,8 млрд. долара от състоянието си, след като Nasdaq Composite изтри 2,3% от стойността си.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ей на
преди 9 месеца